SON DAKİKA
--:--:--

Kılıçdaroğlu CHP’yi Kuruluş Kodlarına Döndürme Sözü Verdi

Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı’na iade edilen Kılıçdaroğlu, partisinin kuruluş kodlarına dönme ve ahlaki değerlerini yeniden tesis etme sözü verdi. Parti içi ayrıştırıcı söylemlerden kaçınma çağrısı yaptı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Kılıçdaroğlu CHP’yi Kuruluş Kodlarına Döndürme Sözü Verdi

Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevine iade edilen Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kuruluş kodlarına dönme ve ahlaki değerlerini yeniden tesis etme sözü verdi. Kılıçdaroğlu, evinin önünde yaptığı açıklamada, parti tabanını ayrıştıracak söylemlerden kaçınma çağrısı yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ile olası bir görüşmeye de değinerek, yeni genel başkana başarılar diledi. Özel’in kendisini arayacağını belirttiğini ancak henüz bir görüşme gerçekleşmediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde veya bugün bir görüşme olabileceğini umduğunu söyledi.

Partinin Ahlaki Değerleri Yeniden İnşa Edilecek

Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklü bir devlet kuran ve yön veren parti olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, partinin ahlaki değerlerini ve üstünlüğünü koruması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, tüm vatandaşlara ve partililere CHP’yi kuruluşundaki kodlara yeniden kavuşturacağı sözünü verdi. Partiye yönelik eleştirilerin çoğunun ahlaki değerlerle ilgili olmadığını, ancak son dönemde bu yönde eleştiriler geldiğini ve bu değerlerin düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, parti tabanını ayrıştıracak ve düşmanlaştıracak söylemlerden kaçınılması gerektiğini vurguladı. Cumhuriyet’i kuran ve ahlaki erdemi felsefe edinen bir partinin ahlaki sorunlarla karşı karşıya bırakılmaması ve bu tür olaylar karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi.

Parti kültüründe hiçbir genel başkanlık yapmış kişiyle negatif veya aşağılayıcı bir dil kullanılmadığını belirten Kılıçdaroğlu, tüm parti liderlerine ve eleştirilerine saygı duyduğunu ifade etti. Geçmişte kendisini eleştiren genel başkanlara da saygı çerçevesinde yaklaştığını ve eleştirileri görüştüğünü hatırlattı. Bu nedenle parti tabanında düşmanlık yaratacak, kavgalı bir ortam oluşturmaktan kaçınılması gerektiğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, tüm partililere, milletvekillerine, il ve ilçe başkanlarına seslenerek, partiyi kendi içinde ayrıştıran bir dilden özenle kaçınılması gerektiğini ve köklere ile ahlaka sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Hamaney Cenaze Törenleri Tahran Kum ve Meşhed’de Düzenlenecek
Hamaney Cenaze Törenleri Tahran Kum ve Meşhed’de Düzenlenecek
Hafta Sonu Yağışla Birlikte Sıcaklıklar Düşüyor MGM Açıklaması
Hafta Sonu Yağışla Birlikte Sıcaklıklar Düşüyor MGM Açıklaması
Bakan Göktaş Koruyucu Aileleri Duyurdu 9 Bin 277 Aile 11 Bin Çocuğa Umut Oldu
Bakan Göktaş Koruyucu Aileleri Duyurdu 9 Bin 277 Aile 11 Bin Çocuğa Umut Oldu
Kırklareli ve Tekirdağ Ormanlık Alanlara Yangın Riski Nedeniyle Giriş Yasaklandı
Kırklareli ve Tekirdağ Ormanlık Alanlara Yangın Riski Nedeniyle Giriş Yasaklandı
‘SİVİL TOPLUMUN SESİ KOROSU’ İLE MERSİNLİLER MÜZİĞE DOYDU
‘SİVİL TOPLUMUN SESİ KOROSU’ İLE MERSİNLİLER MÜZİĞE DOYDU
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, GÜZELOLUK-KUŞLUCA BAĞLANTI YOLUNU YENİLEDİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, GÜZELOLUK-KUŞLUCA BAĞLANTI YOLUNU YENİLEDİ
Haberin Doğru Adresi
Çamlıyayla Haber

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması