SON DAKİKA
--:--:--

‘SİVİL TOPLUMUN SESİ KOROSU’ İLE MERSİNLİLER MÜZİĞE DOYDU

Sanatı ve sanatçıyı kentin bir değeri olarak gören Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA) ve Mersin Kent Konseyi tarafından kurulan ‘Sivil Toplumun Sesi Korosu’, 9 aylık çalışmanın ardından ‘Yıl Sonu Konseri’ ile sahnede yerini aldı. Birbirinden güzel şarkıları seslendiren koro, sahne gösterileri ile de izleyenleri hayran bıraktı….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
‘SİVİL TOPLUMUN SESİ KOROSU’ İLE MERSİNLİLER MÜZİĞE DOYDU

Sanatı ve sanatçıyı kentin bir değeri olarak gören Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA) ve Mersin Kent Konseyi tarafından kurulan ‘Sivil Toplumun Sesi Korosu’, 9 aylık çalışmanın ardından ‘Yıl Sonu Konseri’ ile sahnede yerini aldı. Birbirinden güzel şarkıları seslendiren koro, sahne gösterileri ile de izleyenleri hayran bıraktı.

Şefliğini Cansu Daloğlu’nun yaptığı ‘Sivil Toplumun Sesi Korosu’, birbirinden güzel 11 şarkı seslendirdi. Mersin’de başlayan yaz mevsiminin neşesine ve sıcaklığına yakışır şarkıların seslendirildiği konserde, seyirciler de koroya eşlik etti. Koro üyeleri ilk kez sahneye çıkmanın heyecanını yaşarken, Şef Cansu Daloğlu sayesinde adeta profesyonel bir performansa imza attılar. Konuklar, yeni sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı.

Akça: “Koromuz her zaman büyük bir disiplinle çalıştı”

Konserin ardından bir konuşma yapan Kent Katılımı Ve Sivil Toplum İle İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, “Muazzam bir gece yaşadık. Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde kurulmuş olan Mersin’e Değer Katanlar Kurulu ve Mersin Kent Konseyi iş birliğinde, toplamda 3 yıldır çalışmalarını aralıksız sürdüren bu güzel koronun konserinde bir aradaydık. Koro üyeleri bu süre içinde, okula gelir gibi disiplinle çalıştılar. İzlerken inanılmaz etkilendik. Salonun ve sahnenin enerjisi o kadar tuttu ki, herkes bence çok keyif aldı” diyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daloğlu: “Heyecanlı ve emeklerimizin sahnelendiği bir gece olsun istedik”

‘Sivil Toplumun Sesi Korosu’nun Şefi Cansu Daloğlu, uzun süredir bu konsere hazırlandıklarına dikkat çekerek, “Arkadaşlarımla beraber bu konser için 11 eser hazırlamıştık. Yaklaşık 9 aydır bu gece için çalışıyoruz. Aslında bu gece sadece bir sahne değil, uzun bir sezonun kapanış kutlaması gibiydi. Yeni bir sezona ‘merhaba’demeden önce, daha heyecanlı ve emeklerimizin sahnelendiği bir gece olsun istedik” sözlerine yer verdi. Katılımcıların çok keyif aldığını hissettiğini de sözlerine ekleyen Daloğlu, “Dinleyicilerimizin enerjisi çok güzeldi. O yüzden de keyifli bir gece oldu” dedi.

Koro hakkında da bilgi veren Daloğlu, “Koromuzda yer alan arkadaşlarımızın deneyimi var, ancak akademik anlamda müzik eğitimi alan kimse yok. Tamamen sivil toplum kuruluşlarında çalışan, dayanışmaya gönül veren ve sanata emek veren arkadaşlarımızdan oluşan bir topluluğuz”  ifadelerini kullandı.

Yurttaşlar müziğin birleştirici gücüyle bir araya geldiler

Konseri dinlemeye gelen konuklardan Fethiye Akdoğan çok keyifli bir akşam geçirdiklerini kaydederek, “Bu konser bizleri biraz da olsa keyiflendirdi. Evde televizyon karşısında oturmaktansa, herkes böyle konserlere katılmalı” diye konuştu.

Etkinlik sayesinde çok kaliteli zaman geçirdiğini ve konserden mutlu ayrıldığını belirten Meziyet Zengin, “Konserin bu kadar güzel olacağını düşünmemiştim. Çok keyifli vakit geçirdim. Bu güzel gecede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.  

Bir başka konuk Ayla Uslu, şarkıların kendisine çok güzel hisler yaşattığını aktararak, “Çok keyif aldım. Şarkı seçimleri de mükemmeldi. Bir an önce güneşli günler görmeyi bekliyoruz. İyi ki gelmişim, iyi ki buradayım” ifadelerini kullandı

‘SİVİL TOPLUMUN SESİ KOROSU’ İLE MERSİNLİLER MÜZİĞE DOYDU yazısı ilk önce Mersin Blok Haber üzerinde ortaya çıktı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
‘SİVİL TOPLUMUN SESİ KOROSU’ İLE MERSİNLİLER MÜZİĞE DOYDU
‘SİVİL TOPLUMUN SESİ KOROSU’ İLE MERSİNLİLER MÜZİĞE DOYDU
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, GÜZELOLUK-KUŞLUCA BAĞLANTI YOLUNU YENİLEDİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, GÜZELOLUK-KUŞLUCA BAĞLANTI YOLUNU YENİLEDİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİLERİ VE AİLELERİNİ LGS GÜNÜ DE YALNIZ BIRAKMADI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİLERİ VE AİLELERİNİ LGS GÜNÜ DE YALNIZ BIRAKMADI
Slovakya’da 7000 Yıllık Hendekte Başsız İskeletler Bulundu
Slovakya’da 7000 Yıllık Hendekte Başsız İskeletler Bulundu
BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 5 MAHALLENİN GRUP YOLUNU GENİŞLETEREK ASFALTLADI
BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 5 MAHALLENİN GRUP YOLUNU GENİŞLETEREK ASFALTLADI
TARSUS KEMALPAŞA SANAYİ SİTESİ’NDE 23 SOKAK YENİLENİYOR
TARSUS KEMALPAŞA SANAYİ SİTESİ’NDE 23 SOKAK YENİLENİYOR
Haberin Doğru Adresi
Çamlıyayla Haber

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması