Husi sözcüsü Yahya Seri, Savunma Bakanlığı ve Abha Havalimanı’nın vurulduğunu iddia etti. Riyad’da patlama sesleri duyulduğu bildirilmişti.
Yemen’deki Husi hareketinin askeri sözcüsü Yahya Seri, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Savunma Bakanlığı’nı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu. Seri, ABD merkezli X platformunda yaptığı açıklamada saldırının doğrudan isabetle sonuçlandığını belirtti.
Seri, daha sonraki açıklamasında ise Suudi Arabistan’ın güneybatısındaki Abha Uluslararası Havalimanı’nın da insansız hava aracı (İHA) ile vurulduğunu ileri sürdü. Saldırının havalimanındaki hava trafiğini aksattığını iddia etti.
Daha önce görgü tanıkları, Riyad’da hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve dört ayrı patlama sesi duyduğunu bildirmişti. Erken uyarı sistemlerinin çalıştığı ve tehlike uyarısı yapıldığı belirtilmişti.
Husiler, Yemen’deki iç savaş kapsamında Eylül 2014’ten bu yana başkent Sana’yı ve bazı vilayetleri kontrol ediyor. Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu, Mart 2015’ten beri uluslararası tanınan Yemen hükümetine destek sağlıyor.
Yemen’de hükümet güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalar son dönemde artış gösterdi. Husi militanları, kendilerine yönelik saldırılar gerekçesiyle Suudi Arabistan’ı balistik füze ve İHA’larla hedef almaya devam ediyor.
Yorum Yap