TFF, tutuklanan MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu sonrası yeni Merkez Hakem Kurulu’nu oluşturmak için çalışmalara başladı. Kupa maçlarının hakem atamaları geçici kurulca yapılacak.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun tutuklanması ve bir üyesinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından yeni bir MHK oluşturulması için çalışmalara başladığını açıkladı.
TFF’den yapılan açıklamada, kamuoyuna yansıyan ve devam eden adli süreç kapsamında Gündoğdu’nun tutuklandığı belirtildi. Ayrıca MHK 4. Bölge Sorumlusu Sebahattin Şahin’in adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest kaldığı kaydedildi.
Yaşanan bu gelişmelerin ardından TFF, yeni MHK’nın oluşturulması yönündeki çalışmalarını hızlandırdı. Atama süreci tamamlanana kadar hakem atamalarının geçici bir kurul tarafından yürütüleceği bildirildi.
Bu kapsamda, 6, 7 ve 8 Ekim tarihlerinde oynanacak Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarının hakem atamaları, MHK Başkan Vekili Hikmet Öksüzoğlu ile MHK üyeleri Ali Zağlı, Kamil Abitoğlu, İbrahim Çınar ve Ziya Çetin’in yer aldığı geçici kurul tarafından yapılacak.
Yeni MHK Başkanı ve üyelerinin kimler olacağına dair bilgilendirme, ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.
Yorum Yap