MEB’in düzenlediği LGS sınavı yarın İstanbul’da yapılacak. 192 binden fazla öğrencinin katılacağı sınav için tüm hazırlıklar tamamlandı, güvenlik ve lojistik destek sağlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı yarın gerçekleştirilecek. İstanbul’da sınava girecek 192 bin 422 öğrenci için okullardaki tüm hazırlıklar tamamlandı. Sınav, Türkiye saati ile birinci oturumda 09.30’da, ikinci oturumda ise 11.30’da başlayacak.
İstanbul genelinde 39 ilçede, 615 okulda ve 13 bin 23 salonda yapılacak LGS’ye katılım sağlayacak 192 bin 422 öğrenci için gerekli tüm tedbirler alındı. Yaklaşık 28 bin öğretmenin görev alacağı sınav sürecinde, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda titiz bir planlama yürütüldü.
Sınavın güvenli ve huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi amacıyla okul ve salon düzenlemeleri, öğrenci yönlendirmeleri ile görevli personel planlamaları ilçe milli eğitim müdürlükleri ve güvenlik birimleriyle koordineli olarak tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere kapsamlı bir lojistik çalışma yapıldı.
Bu kapsamda, talep eden 169 bin 167 öğrenciye kumanya dağıtılması planlanırken, 175 bin kumanya temin edilerek ilçelere ulaştırıldı. Ayrıca, sınava girecek tüm öğrencilere ulaştırılmak üzere 197 bin şişe su hazırlandı ve gönderildi. Bu önlemlerle öğrencilerin sınav günü sadece akademik performanslarına odaklanmaları hedeflendi.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, sınava girecek öğrencilere seslenerek, LGS’nin uzun süreli bir emeğin önemli bir adımı olduğunu belirtti. Yentür, her öğrencinin bu süreçte gösterdiği sabır ve azmin farkında olduklarını vurgulayarak, öğrencilere güvendiğini ifade etti. Sınavın bir basamak olduğunu ve asıl başarının karakterde, gayrette ve inançta saklı olduğunu dile getirdi.
Yentür, özel gereksinimli 3 bin 505 öğrencinin tek kişilik salonlarda, 37 öğrencinin ise hastanede sınava gireceğini ekledi. Veli ve öğretmenlere de çocuklarına verdikleri destek için teşekkür eden Yentür, sınavda görev alacak tüm personele kolaylıklar diledi.
Yorum Yap