SON DAKİKA
--:--:--

Türk Hava Sahası Her 14 Saniyede Bir Uçağa Ev Sahipliği Yapıyor

Türkiye hava sahası son 6 ayda 1 milyonu aşkın uçağa ev sahipliği yaptı. DHMİ verilerine göre her 14 saniyede bir uçuş gerçekleşirken, Bakan Uraloğlu yeni havalimanı projelerini duyurdu.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türk Hava Sahası Her 14 Saniyede Bir Uçağa Ev Sahipliği Yapıyor

Türk hava sahası, son altı ayda 1 milyonu aşkın uçağa ev sahipliği yaparak ortalama her 14 saniyede bir hava trafiği yoğunluğunu kaydetti. Bu yoğunluk, Türkiye’nin küresel havacılıkta artan önemini ve kapasitesini gözler önüne seriyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verilerine göre, bu yılın Ocak-Haziran döneminde Türkiye semalarından toplam 1 milyon 113 bin 986 uçuş gerçekleşti. Bu rakamın 237 bin 919’u transit geçişlerden oluşurken, kalan uçuşlar ise Türkiye’nin iç ve dış hatlardaki sivil havacılık faaliyetlerini temsil ediyor.

Havacılıkta Büyüme ve Gelecek Planları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin havacılık sektöründeki büyüme ivmesini vurguladı. 2002’de 26 olan aktif havalimanı sayısının 58’e ulaştığını belirten Uraloğlu, bu sayıyı Yozgat ve Bayburt-Gümüşhane havalimanlarının tamamlanmasıyla 60’a çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Bakan Uraloğlu, Aydın Çıldır Havalimanı’nı ticari uçuşlara yeniden açma, Etimesgut Havalimanı’nı protokol ve yedek kullanımına sunma ve Trabzon’a deniz üzerine üçüncü havalimanı inşa etme gibi projelerle havacılık altyapısını güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu yatırımlarla Türkiye’nin, dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerden biri haline geldiğini ifade etti.

Son 22 yılda yapılan yatırımların hava yolunu halkın yolu haline getirdiğini belirten Uraloğlu, Türkiye’nin coğrafi konumunun 4 saatlik uçuş mesafesiyle 1,5 milyar insana ve 51,2 trilyon dolarlık GSYH’ye sahip 67 ülkeye erişim sağladığını vurguladı. Uraloğlu, havacılık sektörüne yönelik yatırımların devam edeceğini ve Türk sivil havacılığının küresel ölçekte yükselen bir değer olması için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Mayıs Ayında Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Yüzde 0,44 Arttı
Mayıs Ayında Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Yüzde 0,44 Arttı
Türkiye Haziran Ayını Son 56 Yılın En Sıcak 11’incisi Olarak Tamamladı
Türkiye Haziran Ayını Son 56 Yılın En Sıcak 11’incisi Olarak Tamamladı
Gram Altın Haftaya Yükselişle Başladı Orta Doğu Gerilimi Fiyatları Etkiliyor
Gram Altın Haftaya Yükselişle Başladı Orta Doğu Gerilimi Fiyatları Etkiliyor
Türkiye’de Kruvaziyer Yolcu Sayısı 5 Yılda 3 Katına Çıktı
Türkiye’de Kruvaziyer Yolcu Sayısı 5 Yılda 3 Katına Çıktı
Bakan Bolat Brüksel’deydi Türkiye’nin Hak ve Menfaatlerini Koruyoruz
Bakan Bolat Brüksel’deydi Türkiye’nin Hak ve Menfaatlerini Koruyoruz
21 Il 1 Milyar Doları Aştı İhracat Verileri Açıklandı
21 Il 1 Milyar Doları Aştı İhracat Verileri Açıklandı
Haberin Doğru Adresi
Çamlıyayla Haber

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması