SON DAKİKA
--:--:--

Bakan Ersoy Fuadname Sergisini Ziyaret Etti Emeğin ve Sanatın İfadesi Dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, hattat Fuat Başar’ın 50. sanat yılına adanan “Fuadname” sergisini ziyaret etti. Ersoy, sergiyi “yarım asırlık bir emeğin, bir mektebin ve bir sanat anlayışının ifadesi” olarak nitelendirdi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Ersoy Fuadname Sergisini Ziyaret Etti Emeğin ve Sanatın İfadesi Dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde açılan ve hattat Fuat Başar’ın 50. sanat yılına adanan “Fuadname” sergisini ziyaret etti. Bakan Ersoy, sergide yer alan eserleri inceleyerek sanatçı Başar ile bir araya geldi.

Bakan Ersoy, sergiye ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Fuadname”nin Fuat Başar’ın 50 yıllık sanat birikimini, hat ve ebrudaki duygu ve düşünce dünyasını yansıtan geniş bir pencere olduğunu belirtti. Ersoy, Başar’ın Türk-İslam sanat geleneğinin önemli dallarından hat ve ebruya adadığı ömrü boyunca yaklaşık 600 ulusal ve uluslararası sergide yer aldığını ve estetik bir kültür mirası oluşturduğunu ifade etti.

Devlet Adamlarının Tuğralarını Çektiği Sanat Otoritesi

Mehmet Nuri Ersoy, Fuat Başar’ın Japon İmparatoru, Malezya Başbakanı ve Suudi Arabistan Kralı gibi birçok devlet adamının tuğralarını çektiğini vurgulayarak, onun özel bir sanat otoritesi olduğunu belirtti. 2009’da “Yaşayan İnsan Hazinesi” ve 2019’da “Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü” ile onurlandırılan Başar’ın yetiştirdiği hattat ve ebruzenlerin de ulusal ve uluslararası alanda kendini ispat ettiğini söyledi. Ersoy, Başar’ın öğrencilerinin eserlerine de yer vererek sanat geleneğinin ustadan çırağa sürekliliğini gözler önüne serdiğini kaydetti.

Bakan Ersoy, Fuat Başar’ın tıp eğitimini yarıda bırakıp sanatı hayatının merkezine yerleştirmesini, hat ve ebruya şiiri de ekleyerek geniş bir sanat sahasında ilerlemesini ve yetiştirdiği nesillerin başarısına şahit olmasını, bu yola duyduğu tutkuyu ve vefayı gösterdiğini dile getirdi. Ersoy, “Fuadname, yalnızca bir sergi değil, yarım asırlık bir emeğin, bir mektebin ve bir sanat anlayışının ifadesidir.” dedi.

Bakan Ersoy, sanatçı Başar’a 50 yıllık sanat yolculuğu, kültüre katkıları ve yetiştirdiği nesiller dolayısıyla şükranlarını sundu. Serginin küratörü Şükran Aydın başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Ersoy, vatandaşları hat ve ebru sanatının bu özel sunumunu görmek üzere sergiye davet etti.

Sergi, 29 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek. Fuat Başar’ın sanat yolculuğunu merkeze alan sergi, aynı sanat geleneği içinde yetişmiş sanatçıların eserlerini de barındırıyor. Hat ve ebru sanatının disiplin, denge ve estetik anlayışını, usta-çırak ilişkisi ve kuşaktan kuşağa aktarılan sanat hafızası çerçevesinde ele alıyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Bakan Ersoy Fuadname Sergisini Ziyaret Etti Emeğin ve Sanatın İfadesi Dedi
Bakan Ersoy Fuadname Sergisini Ziyaret Etti Emeğin ve Sanatın İfadesi Dedi
Hakan Fidan’ın “İslam Karşıtı İttifak” Açıklaması Yunan Medyasında Yankı Buldu
Hakan Fidan’ın “İslam Karşıtı İttifak” Açıklaması Yunan Medyasında Yankı Buldu
Milli Eğitim Bakanı Tekin Okullarda Güvenlik Vurgusu Yaptı
Milli Eğitim Bakanı Tekin Okullarda Güvenlik Vurgusu Yaptı
EKPSS 81 İlde Tamamlandı Sonuçlar 14 Mayısta Açıklanacak
EKPSS 81 İlde Tamamlandı Sonuçlar 14 Mayısta Açıklanacak
Tunceli Adliyesi Önünde Eski Vali Sonel’in Oğluna Linç Girişimi
Tunceli Adliyesi Önünde Eski Vali Sonel’in Oğluna Linç Girişimi
81 İlde Halkı Yanıltıcı Bilgi Yayanlara Adli İşlem Başlatıldı
81 İlde Halkı Yanıltıcı Bilgi Yayanlara Adli İşlem Başlatıldı
Haberin Doğru Adresi
Çamlıyayla Haber

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması