SON DAKİKA
--:--:--

Perakende Ticarette Yeni Dönem Tedarik Zinciri Yönetmeliği Taslağı Görüşe Açıldı

Ticaret Bakanlığı, perakende sektöründe yeni bir dönemi başlatacak yönetmelik taslağını görüşe açtı. Taslak, tedarik zinciri, yerel ticaret ve kadın emeğini desteklemeyi amaçlıyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Perakende Ticarette Yeni Dönem Tedarik Zinciri Yönetmeliği Taslağı Görüşe Açıldı

Ticaret Bakanlığı, perakende sektöründe adil, şeffaf ve sürdürülebilir bir yapı oluşturmak amacıyla hazırladığı yeni yönetmelik taslağını ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne sundu. Taslak, tedarik zincirini güçlendirmeyi, yerel ticareti desteklemeyi ve kadın emeğinin ekonomik değerini artırmayı hedefliyor.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, yönetmelik taslağı mevcut uygulamalardan elde edilen deneyimler ve sektörün geri bildirimleri doğrultusunda şekillendirildi. Yeni düzenlemelerle tedarik zincirindeki ilişkilerin daha etkin yönetilmesi amaçlanıyor.

Tedarik Zinciri Yönetmeliği Yeniden Adlandırılıyor

Tedarik zincirini daha iyi yansıtması amacıyla yönetmeliğin adı, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ticari ilişkileri kapsayacak şekilde “Tedarik Zincirinde Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik” olarak değiştirilecek. Bu değişiklik, yönetmeliğin amacını ve kapsamını daha net belirleyecek.

Taslakta, üretici ve tedarikçi kavramları yönetmeliğin amaç ve kapsam bölümlerine eklenecek. Ayrıca üretici, tedarikçi ve 30 gün içinde bozulabilen tarım ve gıda ürünü tanımları güncellenecek. Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak bir sorgulama ekranı, KOBİ tespit süreçlerini kolaylaştırarak ticari faaliyetlerdeki ödeme sürelerinin daha hızlı ve kesin belirlenmesine olanak tanıyacak.

2025’in Kooperatifler Yılı olması vesilesiyle, zincir marketlerde çoğunluğu kadınlardan oluşan kooperatiflerin yöresel ürünlerine öncelik verilecek. Bu adım, kadın emeğinin doğrudan desteklenmesi ve kadınların ekonomik hayata katkılarının artırılması amacıyla atılacak.

Ayrıca, temel gıda maddelerinden ekmeğin daha uygun fiyatlarla vatandaşa ulaşması için kitlesel üretim yapabilen büyük ekmek fırınlarına yönelik düzenlemeler de hayata geçirilecek.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Mayıs Ayında Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Yüzde 0,44 Arttı
Mayıs Ayında Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Yüzde 0,44 Arttı
Türkiye Haziran Ayını Son 56 Yılın En Sıcak 11’incisi Olarak Tamamladı
Türkiye Haziran Ayını Son 56 Yılın En Sıcak 11’incisi Olarak Tamamladı
Gram Altın Haftaya Yükselişle Başladı Orta Doğu Gerilimi Fiyatları Etkiliyor
Gram Altın Haftaya Yükselişle Başladı Orta Doğu Gerilimi Fiyatları Etkiliyor
Türkiye’de Kruvaziyer Yolcu Sayısı 5 Yılda 3 Katına Çıktı
Türkiye’de Kruvaziyer Yolcu Sayısı 5 Yılda 3 Katına Çıktı
Bakan Bolat Brüksel’deydi Türkiye’nin Hak ve Menfaatlerini Koruyoruz
Bakan Bolat Brüksel’deydi Türkiye’nin Hak ve Menfaatlerini Koruyoruz
21 Il 1 Milyar Doları Aştı İhracat Verileri Açıklandı
21 Il 1 Milyar Doları Aştı İhracat Verileri Açıklandı
Haberin Doğru Adresi
Çamlıyayla Haber

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması