Gram altın, dünkü değer kaybını telafi ederek güne %2,4 yükselişle 6 bin 389 liradan başladı. Piyasalar, Trump’ın açıklamalarıyla yön buluyor.
Gram altın, dünkü düşüşün ardından güne güçlü bir yükselişle başladı ve saat 09.20 itibarıyla yüzde 2,4 artışla 6 bin 389 lira seviyesinden işlem görüyor. Bu değer artışı, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik açıklamaları sonrası dolar endeksinde görülen zayıflamayla desteklendi. Çeyrek altın 11 bin 690 liradan, Cumhuriyet altını ise 46 bin 280 liradan alıcı buluyor. Altının ons fiyatı da yüzde 2,1 artışla 4 bin 468 dolardan değerleniyor.
Gram altın, önceki günü altının ons fiyatındaki azalışa paralel olarak yüzde 2,9 değer kaybıyla 6 bin 240 liradan tamamlamıştı. Piyasalar, yeni güne yükselişle başlayarak dünkü kayıplarını telafi etme eğilimi gösterdi.
ABD Başkanı Donald Trump, dün “İran’ın elektrik santrallerini hedef alma” kararını 6 Nisan’a kadar durdurduğunu açıkladı. Trump, müzakerelerin çok iyi gittiğini belirtince dolar endeksinde düşüş yaşandı. Bu düşüş, altın fiyatlarının yükselmesine yol açtı.
Analistler, bugün yurt içinde finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlık ve yükümlülüklerinin açıklanacağını belirtti. Yurt dışında ise İngiltere’de perakende satışlar ve ABD’de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verileri yakından takip edilecek. Bu verilerin piyasalarda yeni yön belirleyici olabileceği öngörülüyor.
Yorum Yap