İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 52. yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada Türkiye’nin Mavi Vatan’daki haklarını koruma kararlılığını yineledi.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla Kıbrıs Barış Harekatı’nın 52. yıl dönümünü kutladı. Duran, Kıbrıs Türk halkının mücadelesine ve Türkiye’nin adadaki kararlı duruşuna vurgu yaptı.
20 Temmuz 1974’te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın bir kahramanlık destanı olduğunu belirten Duran, mesajında adada barış, huzur ve istikrarın temellerinin atıldığını ifade etti. Duran, harekatın 52. yıl dönümünde şehitleri rahmet ve minnetle, gazileri ise şükranla andı. Kıbrıs Türk halkının onurlu mücadelesini de saygıyla selamladığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemen eşitliği ve uluslararası statüsüne dayalı davasını desteklemeye devam edeceğini söyledi. Duran, Türkiye’nin Mavi Vatan’daki hak ve menfaatlerini tavizsiz şekilde koruyacağını yineledi.
Yorum Yap