ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Hürmüz Boğazı’ndaki çatışmalarda 10 denizcinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Operasyonun sona erdiğini belirten Rubio, yaptırımlara dikkat çekti.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Hürmüz Boğazı’nda yaşanan çatışmalarda 10 denizcinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Rubio, İran ile ilgili yaptığı açıklamalarda Epic Fury operasyonunun sona erdiğini ve Hürmüz Boğazı için savaş öncesi duruma dönülmesini tercih ettiklerini belirtti.
Marco Rubio, Hürmüz Boğazı’ndaki çatışmaların bilançosunu açıklayarak 10 denizcinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Rubio’nun açıklamalarına göre İran’da enflasyon yüzde 70 seviyesine ulaşırken, para birimi ciddi bir değer kaybı yaşıyor. Bu durum, İran’ın yaptırımları aşmaya çalışan yabancı finansal kurumları ve ticari aktörleri ikincil yaptırımlarla karşı karşıya bırakacak.
Bu yaptırımlar, ilgili kurumların ABD finansal sistemine erişimini engelleyecek. Rubio, Küba’daki mevcut durumu kabul edilemez olarak nitelendirse de, konunun şu anda ele alınmayacağını belirtti. Ayrıca, Lübnan hükümeti ile İsrail hükümeti arasında bir sorunun bulunmadığını ve İsrail’in Lübnan’dan herhangi bir arazi talebi olmadığını ifade etti.
Rubio, Epic Fury operasyonunun başarıyla tamamlandığını ve bu aşamadaki çalışmaların bittiğini aktardı. ABD’nin şimdi ‘Özgürlük Projesi’ olarak adlandırılan yeni bir aşamaya geçeceğini sözlerine ekledi.
Yorum Yap