Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, dünkü yükselişin ardından yeni güne de artışla başladı. Küresel piyasalar ve ABD verileri takip ediliyor.
Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, dünkü alış ağırlıklı seyrin ardından yeni güne yükselişle başladı. Endeks, açılışta önceki kapanışına göre 21,83 puan ve yüzde 0,17 artışla 13.073,52 puana ulaştı.
BIST 100 endeksi dün, alış ağırlıklı bir seyir izleyerek günü yüzde 0,88 değer kazancıyla 13.051,69 puandan tamamladı.
Bankacılık endeksi açılışta yatay bir seyir izlerken, holding endeksi yüzde 0,11 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında finansal kiralama faktoring yüzde 0,55 ile en çok kazandıran oldu. Turizm endeksi ise yüzde 0,12 geriledi.
Küresel piyasalar, ABD, İsrail ve İran arasındaki çelişkili açıklamaların etkisiyle karışık bir görünüm sergiledi. ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik sert açıklamaları sonrasında, İran’ın Umman ile Hürmüz Boğazı’nda gemi trafiği izleme protokolü üzerinde çalıştığı haberleri risk algısını bir miktar azalttı.
Piyasalar, bugün ABD’de açıklanacak istihdam raporundaki tarım dışı istihdam verisine odaklandı. Analistler, küresel piyasalardaki belirsizliğin, olumlu haber akışlarının bile fiyatlanmasını zorlaştırdığını belirtti.
Yurt içinde bugün enflasyon ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) verileri açıklanacak. Yurt dışında ise ABD istihdam verileri başta olmak üzere yoğun bir veri gündemi takip edilecek.
ABD ve Avrupa piyasalarının tatil olması nedeniyle küresel piyasalarda işlem hacminin düşük seyretmesi bekleniyor. Analistler, bu durumun piyasalardaki volatiliteyi artırabileceğini ifade etti.
Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 13.200 ve 13.300 puan seviyeleri direnç olarak öne çıkıyor. 12.900 ve 12.800 puanlar ise destek konumunda bulunuyor.
AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, martta Tüketici Fiyat Endeksi’nin aylık bazda yüzde 2,40 artacağını tahmin etti. Bu tahmine göre, şubatta yüzde 31,53 olan yıllık enflasyonun martta yüzde 31,46’ya inmesi bekleniyor. Ekonomistler, 2026 sonu enflasyon beklentilerinin ortalamasını ise yüzde 25,91 olarak açıkladı.
Yorum Yap