Donald Trump’ın Arap ve Müslüman liderlere İbrahim Anlaşmaları’na katılma çağrısı Suudi Arabistan, Katar ve Pakistan’da şaşkınlıkla karşılandı.
ABD Başkanı Donald Trump, dün bazı Arap ve Müslüman ülke liderleriyle yaptığı telefon görüşmesinde, İran’la müzakere sürecinin ardından İbrahim Anlaşmaları’na katılma çağrısı yaptı. Axios’un ABD’li yetkililere dayandırdığı habere göre, Trump’ın bu talebi Suudi Arabistan, Katar ve Pakistan tarafından şaşkınlıkla karşılandı.
Görüşmede Trump, İran ile bir anlaşma sağlanması durumunda Orta Doğu’da bir sonraki adımın İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi olacağını belirtti. İddialara göre Trump, anlaşma sonrası İbrahim Anlaşmaları’na taraf olmayan ülkelerin İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesini beklediğini ifade etti.
ABD’li yetkililer, Trump’ın çağrısı üzerine görüşme hattında bir sessizlik yaşandığını aktardı. Özellikle Suudi Arabistan, Katar ve Pakistan gibi İsrail ile resmi diplomatik ilişkisi bulunmayan ülkelerin liderlerinin bu talep karşısında hayrete düştüğü öne sürüldü. Trump’ın bu tepki üzerine şaka yollu
Yorum Yap